Πάρος – Δημοτικό Συμβούλιο: Όταν η ψυχραιμία χάνεται, η γλώσσα παρεκτρέπεται…

02 Απριλίου 2024 21:05

Απόψεις ακούγονται, συζητήσεις γίνονται, κάποιες φορές ανεβαίνουν οι τόνοι, και ορισμένες άλλες τα πνεύματα βγαίνουν εκτός εαυτού και η γλώσσα «ξεγλιστρά» διατυπώνοντας εκφράσεις και λέξεις πεζοδρομιακού χαρακτήρα.

Αυτά διαδραματίζονται ορισμένες φορές στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου, στο ανώτατο τοπικό θεσμικό όργανο δημόσιας διοίκησης του νησιού. Ωστόσο, αυτά που λέγονται κάποιες φορές δεν συνάδουν με τη σοβαρότητα και το κύρος του θεσμού. Όπως επί παραδείγματι, στη μαραθώνια συνεδρίαση του οργάνου την Τετάρτη 27 Μαρτίου, που περίσσευαν τα «γαλλικά» αποδοκιμασίας του κοινού, των πολιτών που παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση, προς δημοτικούς συμβούλους.

Η κατάσταση γνωρίζει εκτράχυνση, ίσως γιατί κανείς μέχρι σήμερα δεν ανέλαβε την πρωτοβουλία να τη στηλιτεύσει και να την αλλάξει. Οι συνεδριάσεις δεν αποτελούν ποδοσφαιρικά γήπεδα, ούτε αρένες φανατικών θιασωτών που επιζητούν να «ξεσκίσουν» αντιπάλους….

Οι πολίτες θα πρέπει με στοιχειώδη ευγένεια και αυτοσυγκράτηση να μετέχουν μη επιτρέποντας στον εαυτό τους λεκτικές παρεκτροπές που προσβάλλουν τη διαδικασία και την ευτελίζουν.

Δεν βρίσκονται σε ιδιωτικό χώρο, δεν υπάρχουν προσωπικές αντιπαραθέσεις παρά μόνο πολιτικές. Με επιχειρήματα, με τεκμηρίωση, με πειθώ, με λογική και σεβασμό, μπορούν να καταθέτουν τις απόψεις τους στο δημόσιο διάλογο. Γιατί αυτός εντέλει συνιστά τον πυρήνα της δημοκρατικής πρακτικής και ουσίας. Μόνο η κόσμια επικοινωνία και η ποιοτική παράθεση ιδεών και απόψεων, ταιριάζει σε νοήμονες ανθρώπους που επιθυμούν να εισφέρουν στα κοινά, χωρίς πάντα φυσικά να συμφωνούν μεταξύ τους…

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos